Seljani zarobili predsednika SO

Meštani sela Međuhana, u opštini Blace, juče su par sati kao taoca držali predsednika Skupštine opštine Nebojšu Milosavljevića.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2005.

08:38

Default images

Nezadovoljni meštani, njih nekoliko desetina, zatvorili su Milosavljevića u opštinsku salu i zabarikadirali vrata nezadovoljni činjenicom što je gradska deponija i dalje u njihovom selu.

Kako za B92 javlja Ljiljana Danilović, meštani su se pred zgradu Skupštine opštine Blace dovezli poljoprivrednim mašinama, a potom ih je opštinskoj sali primio Milosavljević. Pošto nisu prihvatili njegovo objašnjenje da će problem s deponijom uskoro biti rešen, oni su stolovima i stolicama zabarikadirali ulaz u opštinsku salu i zahtevali od Milosavljevića da naredi trenutan prekid odlaganja otpada na deponiju u njihovom selu.

Milosavljević kaže da je bio zatvoren više od dva sata. "Učesnici razgovora mi nisu dozvolili da izađem iz sale. Postavili su fizičke prepreke, stolove, i nisu mi dozvoli izlaz dok ne budu ispunjeni neki uslovi. Tražili su da pozovem direktora komunalnog preduzeća ili da javno izjavim da više nema odlaganja smeća, a da mi u suprotnom neće dati da izađem. Nisam mogao to da kažem. Moje pravo na slobodu time je bilo ograničeno", kaže Milosavljević.

U međuvremenu, skupštinsko obezbeđenje je pozvalo policiju, koja je posle dužeg ubeđivanja s nezadovoljnim seljacima oslobodila Milosavljevića. Nezadovoljni seljaci potom su se okupili ispred gradskog komunalnog preduzeća. Oni navode da deponija u njihovom selu postoji već oko 30 godina, a da su svi njihovi zahtevi za izmeštanje deponije bili uzaludni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: