Klinika na kraju grada

Oko jedne privatne klinike u Beogradu okupili su se članovi režima Slobodana Miloševića, radikali i predstavnici SPC-a.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2005.

08:48

Default images

Povod je bilo otvaranje privatne klinike Ostrog, čiji je rukovodilac medicinskog sektora bivši potpredsednik Vlade Srbije i ministar zdravlja Milovan Bojić. Kliniku je osveštao patrijarh Pavle, a od crkvenih velikodostojnika bio je prisutan i Amfilohije Radović.

Na otvaranju su bili i Momir Bulatović, bivši predsednik predsedništva Crne Gore i blizak Miloševićev saradnik, Mihajlo Marković, nekada potpredsednik Socijalsitičke partije Srbije, i predstavnici Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić, Dragan Todorović i Gordana Pop Lazić.

Osnivači klinike su firme Modul Company i Maks tim iz Beograda, piše na Internet-sajtu klinike. Klinika poseduje i najsavremeniji skener za srce, koji imaju još samo tri klinike u Evropi.

Milovan Bojić tvrdi da nije vlasnik klinike, a skoro svi zaposleni u klinici su sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, na čijem čelu je on godinama bio. Među zaposlenima su nekada čelni ljudi tog instituta, ali i Bojićeva supruga Dragana.

"Ne može"

Milovan Bojić je, na pitanje B92 kakva je njegova veza s pomenutom, kardiološkom, klinikom, kratko odgovorio: "Ne, ne može jer ne dajem izjave uopšte", a na sajtu klinike je navedeno da je Bojić izradio organizaciju medicinskog programa.

Demanti: Maks tim je samo dobavljač opreme

Maks tim danas je demantovao da je osnivač klinike Ostrog. Ta firma je saopštilila da je bila u isključivo poslovnim odnosima nabavke medicinske opreme, čiji su distributer, a da je taj odnos odavno raskinut, pa ta firma nema ni poslovni, ni partnerski odnos s klinikom.

"Jasno je da ste tu informaciju dobili sa sajta klinike Ostrog, ali vas ovom prilikom obaveštavamo da sajt klinike nije apdejtovan i da je ta informacija netačna", kaže se u demantiju Maks tima upućenom B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: