Poskupljenje zavisi od poslanika

Mlađan Dinkić kaže da je moguće da gorivo ne poskupi, ukoliko Skupština pre subote, 28. maja, izglasa Zakon o akcizama.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2005.

17:46

Default images

"Uredba o formiranju cene naftnih derivata stupa na snagu u subotu i tada se tek stiču uslovi da Ministarstvo energetike uputi zahtev Ministarstvu finansija za povećanje cene goriva", objasnio je ministar finansija Srbije Dinkić. On je naglasio da očekuje da Skupština usvoji Zakon o akcizama, kako bi se izbeglo da građani skuplje plaćaju gorivo.

Ministar finansija je kazao da pre novembra ne treba očekivati promenu Uredbe o uvozu polovnih automobila, ali da bi slobodan uvoz polovnih automobila mogao da počne na proleće sledeće godine.

Skupština u ponedeljak o izmenama Zakona o akcizama

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković zakazao je za ponedeljak, 30, maja sednicu Skupštine Srbije koja će na dnevnom redu, pored amandmana na Ustavnu povelju, imati i izmenu Zakona o akcizama. Izmenama Zakona o akcizama predviđeno je smanjenje budžetskih prihoda od akciza na benzin, čime se otklanja potreba da beznin u Srbiji poskupi, zbog usklađivanja sa cenom benzina na svetskom tržištu.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Markovića, zahvaljujući efikasnoj saradnji Skupštine i Ministarstva finansija, be nzin u Srbiji neće poskupeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: