Nedelja, 12.10.2003.

17:35

Otvoren niški aereodrom

Izvor: B92

Default images

Sletanjem JAT-ovog aviona Boing 737 tačno u 14 časova i trideset minuta ponovo je otvoren Niški aerodrom. Otvaranju su, kako javlja naš dopisnik Dragana Cvetković, između ostalih, prisustvovali premijer Srbije Zoran Živković i načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore gerenal Branko Krga. Pista niškog aerodroma bila je potpuno uništena tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Specijalne ekipe su iz gotovo uništene poletno-sletne staze izvadili 16 velikih avionskih i preko 80 kasetnih bombi koje su se nalazile na dubini i do 30 metara. Pista je potpuno rekonstruisana u dužini od 4.200 metara, postavljena je nova rasveta i sigurnosna signalizacija, a u čitav posao adaptacije uloženo je 4 miliona evra. Značajnu pomoć u obnovi aereodroma pružila je i Vlada kraljevine Norveške. Niški aerodrom je sada, pored Beograda i Prištine, jedini kompletan aereodrom u Srbiji opremljen za civilni međunarodni saoraćaj tokom cele godine i danju i noću. Namenjen je za prihvat i opsluživanje svih tipova aviona koji se koriste u evropskom i evromediteranskom saobraćaju. Redovan avio-saobraćaj na niškom aerodromu počeće za dva dana, 14. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

21 h

Podeli: