UHAPSEN NEMANJA DJORDJEVIC

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2002.

19:00

Default images
Kako je Radiju B92 potvrdjeno u SUP Beograd, funkcioner Socijalisticke partije Srbije i urednik novosadske televizije "Most"

Nemanja Djordjevic uhapsen je u utorak u Beogradu zbog posedovanja automobila s laznim tablicama i ispravama. Prethodno, policija je pocela da iseljava imovinu SPS iz Poslovnog centra "Usce". I pored protesta socijalista, izneseni su namestaj, tehnika, dokumentacija, ali i automobili, cije je poreklo vlasnistva policija prethodno proverila, kaze sef Saveznog MUP Zoran Zivkovic. "U garazi je nadjeno 7 ili 8 automobila, nijedan se ne vodi na SPS. Dva su iz Savezne uprave carina i mi smo zvali carinu da ih preuzme, a ostali su vlasnistvo Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije. Ocekujemo da nako iz tog komiteta koji ne postoji dodje i preuzme automobile. Postoji jos jedno vozilo podgoricke registracije s nelegalnim tablicama i istrazuje se otkud ono tu i da li je ukradeno", kaze Zivkovic. Vozilo podgoricke registracije marke "lanca" preuzeo je Nemanja Djordjevic. Tom prilikom, on je pokazao navodno ispravnu saobracajnu dozvolu. Proverom u MUP Crne Gore je ustanovljeno da broj tih registarskih tablica ne postoji u registru, pa je gradski SUP organizovao potragu. Automobil je pronadjen oko 15:00 ispred jednog kafica u centru Beograda, ali su na kolima tada vec bile druge, takodje podgoricke, tablice. Djordjevic je uhapsen, a daljom proverom u MUP Crne Gore je ustanovljeno da se obe saobracajne dozvole, kao i tablice, vec 2 godine vode kao nestale. Djordjevic se trenutno nalazi u gradskom SUP, koji je za sredu najavio zvanicno saopstenje o tom slucaju. Nemanja Djordjevic je jedan od onih koji su 1999. preuzeli Radio B92.

U SPS ne zele da opsirnije komentarisu hapsenje Djordjevica. Funkcioner te partije Branislav Ivkovic za B92 kaze: "Dobio sam informaciju o Nemanji Djordjevicu, nemam dodatne podatke i ne bih davao komentar".

Oduzimanje dela imovine i hapsenje jednog funkcionera nisu jedine zanimljivosti u redovima SPS. Zoran Andjelkovic je zatrazio da bude imenovan za poslanika u Skupstini Srbije jer je, kako saznaje B92, nezadovoljan nacinom na koji deluje Poslanicka grupa predvodjena Branislavom Ivkovicem. Posto jedan poslanik socijalista ide na odsluzenje vojnog roka, Andjelkovic zeli da dodje na to upraznjeno mesto. Funkcioneri socijalista s kojima je B92 razgovarao nisu zeleli da zvanicno potvrde ovu informaciju, a Branislav Ivkovic navodi: "Nas poslanik iz Nisa Zoran Radovanovic odlazi na odsluzenje vojnog roka i vrhovni organ partije izmedju dva Kongresa, Glavni odbor, odredice najbolje resenje", kaze Ivkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: