ZAHTEVI VOJVODJANSKE DEMOKRATSKE OPOZICIJE

Izvor: B92

Petak, 02.06.2000.

21:16

Default images
Opozicione stranke u Vojvodini formirale su u petak u Novom Sadu vojvodjansku demokratsku opoziciju i zatrazile od stranaka udruzene opozicije Srbije jedinstvo u politickom i akcionom delovanju i po cenu izostavljanja pojedinih stranaka iz udruzene opozicije. Na sastanku u prostorijama Reformista Vojvodine, a u organizaciji Vojvodjanskog kluba, od udruzene opozicije Srbije zatrazena je i otvorenost u saradnji u akcionom i politickom delovanju i ukljucivanje i drugih demokratskih snaga u taj labavi savez. Vojvodjanska opozicija zatrazila je i otvoreni dijalog o promeni strategije i taktite u procesu smenjivanja rezima i sprecavanja represije i terora vlasti nad neistomisljenicima. Zatrazena je i odlucnost u zahtevima za promenom rezima i celokupnog drustvenog sistema u zemlji. Prisustvovali su predstavnici Lige socijaldemokrata, Reformista Vojvodine, Saveza vojvodjanskih Madjara, Demokratske zajednice vojvodjanskih Madjara, Vojvodjanskog pokreta, Svenacionalnog demokratskog fronta Vojvodine, Saveza gradjana Subotice, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Gradjanskog pokreta vojvodjanskih Madjara i Somborske stranke prosperiteta, sastanku nije prisustvovala koalicija Vojvodina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: