Ponedeljak, 14.06.2010.

18:52

Upad obezbeđenja u farmu PIK Zemun

U prostorije živinarske farme PIK Zemuna nasilno je upalo obezbeđenje druge firme, ali ih je policija privela.

Izvor: B92

Default images

KOMPIK je živinarska farma čiji je suosnivač PIK Zemun. Zbog neraščišćenih dugovanja i imovinskih odnosa između KOMPIK-a i PIK Zemuna vodi se sudski postupak.

Direktor KOMPIK-a Dušan Sarapa na živinarsku farmu koja se nalazi u okviru PIK-ovog kompleksa doveo je pripadnike privatnog obezbeđenja firme "Soko sekjuriti".

Radnik PIK-ovog obezbeđenja opisuje pomenuti upad:

"Rekao mi je čovek, pošto je to njihovo preduzeće, mora da bude i njihovo obezbeđenje".

Obezbeđenje koje je angažovao KOMPIK je, prema rečima predstavnika gradske vlade, bez ikakvog sudskog naloga i rešenja nasilno upalo na živinarsku farmu i iz nje pokušalo da izbaci radnike PIK-ovog obezbeđenja.

"Sudski proces sa ljudima koji su upali je u toku i mi ih pozivamo da napuste objekte države Srbije dok se postupak u sudu ne završi, i da ne izigravamo Divlji zapad. Gradonačelnik je dao nalog da se svaki metar kvadratni Beograda zaštiti“ , rekao je Miroslav Čučković, član vlade Grada Beograda.

Suvlasnik KOMPIK-a, Miroslav Džek Samardžija potvrdio je za B92 da je direktor Sarapa na živinarsku farmu doveo pomenuto obezbeđenje. Samardžija, pak, smatra da je KOMPIK na to imao pravo.

"Direktor firme koja je vlasnik toga prostora doveo je obezbeđenje, da štite zgrade, zato što su ljudi, ne znam ko, skidali prozore i krali stvari: Ovlašćeni direktor potpisao je ugovor sa 'Soko Sekjuriti'", rekao je on.

Pripadnici policije su u kasnim popodnevnim satima, u ponedeljak, sa živinarske farme u policijsku stanicu Zemun odveli pripadnike KOMPIK-ovog privatnog obezbeđenja. Samardžija ne isključuje mogućnost da na živinarsku farmu ponovo budu poslati pripadnici privatnog obezbeđenja.

"Učinićemo sve što je potrebno, a što nam je omogućeno u okviru zakona, da se zaštitimo. To ne znači niti da hoćemo niti da nećemo da šaljemo obezbeđenje", kaže Samardžija.

Posle više od 24 sata prilično nategnute situacije između zaposlenih u PIK-ovom i obezbeđenju "Soko Sekjuriti", koje je angažovao direktor KOMPIK-a, situacija je mirna.

Ne može se sa sigurnošću, međutim, reći koliko bi takva situacija mogla da traje, s obzirom na to da gradske vlasti tvrde da živinarska farma pripada PIK-u, dok suvlasnik KOMPIK-a Džek Samardžija kaže da je ona delom u vlasništvu preduzeća KOMPIK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: