Ponedeljak, 10.12.2012.

21:25

Stros-Kan se nagodio sa sobaricom

Bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan nagodio se sa Nafisatu Dijalo, sobaricom hotela Sofitel na Menhetnu, koja ga je optužila za seksualni napad prošle godine.

Izvor: Tanjug

Default images

Nagodbom je ta parnica okončana pred njujorškim sudom.

U građanskoj parnici protiv Stros-Kana pred Vrhovnim sudom američke države Njujork u zgradi opštine Bronks, opunomoćeni advokat Daglas Mekion izjavio da će uslovi dogovora ostati nedostupni javnosti.

"Pre desetak minuta postigli smo sporazum u ovom procesu koji je stavljen u zapisnik", potvrdio je Mekion na početku pretresa u sudskom procesu koji je pokrenula Dijalo protiv 63.godišnjeg francuskog političara, prenela je agencija AFP.

Stros-Kan se nije pojavio u sudnici, već ga je zastupao advokat, dok je njegov tužilac, Dijalo bila prisutna po zahtevu sudije, naveo je Rojters.

U avgustu prošle godine tužilaštvo je odbacilo krivičnu tužbu protiv Stros-Kana za seksualni napad zbog nekompetenosti svedoka tj. neusaglašenosti sobaričinih izjava, ali je slučaj nastavljen kao građanska parnica pred njujorškim sudom.

Seks skandal u njujorškom hotelu u maju prošle godine bio je prvi u nizu sličnih skandala u Francuskoj koji su osujetili njegovu političku karijeru u usponu, budući da je planirao da se kadiduje na predsedničkim izborima u Francuskoj ranije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: