Ponedeljak, 05.06.2017.

10:22

Ipak ima nade: Bolesnoj radnici "Jure" ponuđen posao

Violetu Petrović (42), samohranu majku koja je ostala bez posla u "Juri" iako se leči od kancera, zaposlio je vlasnik jedne beogradske firme.

Izvor: Beta

Ipak ima nade: Bolesnoj radnici

"Beskrajno sam zahvalna tom čoveku koji želi da ostane anoniman, jer s novim ugovorom mogu da produžim bolovanje i nastavim da se lečim", izjavila je danas Petrovićeva za Betu.

Ona je prošle godine obolela od raka dojke, operisana je i imala je šest ciklusa hemioterapija. U kompaniji "Jura" u kojoj je radila skoro dve godine, decembra prošle godine su joj pod velikim pritiskom javnosti produžili ugovor o radu na šest meseci, ali se, nakon isteka tog ugovora, prošle nedelje ponovo našla na ulici.

"Novi ugovor o radu sa beogradskom firmom imaću sigurno još četiri i po meseca, koliko mi nedostaje do uslova za podnošenje zahteva za invalidsku penziju", kazala je Petrovićeva.

Ona je istakla da su joj proteklih dana mnogi znani i neznani ljudi pružili podršku da istraje u borbi protiv bolesti, a između osalih podršku joj je pružio i poslanik Dušan Milisavljević.

"Doktor Milisavljević će prekosutra u Skupštini Srbije predložiti izmenu Zakona o radu i zatražiti da poslodavac ne može da otpusti radnika ako je oboleo od neke maligne bolesti", rekla je Violeta Petrović.

Takva izmena Zakona, dodala je ona, itekako je potreban, jer slučajevi da radnici ostanu bez posla zbog bolesti nisu usamljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

23 h

Podeli: