Sreda, 03.04.2013.

21:26

Hejgel: Pretnje Pjongjanga ozbiljne

Ministar odbrane SAD Čak Hejgel izjavio je da pretnje Severne Koreje predstavljaju ozbiljnu opasnost za SAD, Japan i Južnu Koreju.

Izvor: Beta

Default images

Severna Koreja poseduje nuklearne i raketne kapacitete i ona pojačava opasnu ratobornu retoriku, što predstavlja ozbiljnu i realnu opasnost i pretnju za interese američkih saveznika u regionu, rekao je Hejgel u svom govoru na američkom Univerzitetu za odbranu.

Navodeći da je Pjongjang pretio napadima na američke baze na ostrvu Guam i na Havajima, Hejgel je ocenio da takve pretnje treba "ozbiljno uzeti" i dodao da će na to SAD odgovoriti na "umeren, ozbiljan i odgovoran" način.

Pjongjang je poslednjih dana zaoštrio ratnu retoriku i u subotu proglasio ratno stanje s Južnom Korejom, a severnokorejski lider Kim Džong Un je izjavio da je vreme da se "izmire računi s američkim imperijalistima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: