Petak, 01.08.2014.

19:47

Jahjaga za mere protiv ekstremizma

Kosovska presednica Atifete Jahjaga održala sastanak sa odlazećim kosovskim primijerom Hašimom Tačijem i rukovodiocima bezbedonosnih institucija.

Izvor: Tanjug

Default images

Sastanak je održan da bi se razmotrila mere koje treba preduzeti u borbi protiv radikalizma i ekstremizma.

Jahjaga je navela neophodnost zajedničkog delovanja kosovskih institucija, posebno onih koje su odgovorne za nacionalnu bezbednost, sa ciljem borbe protiv pojava koje ugrožavaju sigurnost i stabilnost Kosova, regije i šire, navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta, a prenose prištinski mediji.

Na sastanku se od rukovodilaca institucija zahtevalo da mehanizmi za bezbednost deluju na osnovu zakona na Kosovu da bi onemogućili aktivnosti, organizovanje i bilo koje radikalno i ekstremno delovanje koje ugrožava život gradjana, ne samo na Kosovu, a koje ima za cilj pretvaranje Kosova u izvor ekstremizma.

Jahjaga je ponovila stav da Kosovo nikada neće postati kišobran i izvor za radikalne i ekstremne grupe.

Na sastanku koji je sazvala kosovska presednica, pored Tačija prisutni su bili i ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi i rukovodioci bezbedonosnih institucija na Kosovu: direktor kosovske tajne službe (KIA) Baškim Smakaj, generalni direktor policije Kosova Sspend Madjuni, odlazeći državni tužilac Ismet Kabaši i v.d. državni tuzilac Suljo Hodžaj, kao i predsedavajući Sudskog saveta Kosova Enver Peci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: