Putin: Bar se ne uništavaju gradovi

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je nakon susreta s italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Moskvi da se sporazum iz Minska mora poštovati.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

16:43

Default images
Foto: Beta/AP

Putin je rekao da je situacija u Ukrajini i dalje teška, ali i da je dobro to što nema više borbi niti poginulih, kao i da je zadovoljan time što je prestalo uništavanje gradova.

On je dodao da poštovanje sporazuma iz Minska otvara mogućnost dijaloga između Kijeva i Donjecka.

"Mi delimo stav da sukobljene strane u Ukrajini moraju striktno poštovati sporazum postignut 12. februara u Minsku", kazao je Putin, javila je agencija Tas.

Italijanski premijer Renci je posle susreta sa Putinom istakao da je "glavni prioritet borba protiv onih koji žele da unište vrednosti na kojima su zasnovana naša društva, pri čemu je pretnja terorizma i verskog fanatizma posebno opasna", prenela je Ansa.

Renci je takođe rekao da je veoma značajno istaći da sporazum iz Minska predstavlja odlučan korak napred koji omogućava strategiju za prekid sukoba i nalaženje rešenja u Ukrajini, izvestila je Ansa.

Na početku posete Moskvi, Renci je ranije danas položio cveće na most gde je prošle sedmice ubijen ruski opozicioni političar Boris Nemcov, prenela je agencija Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: