HASKI SUD NASTAVIO ISTRAGU NA KOSOVU

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2000.

21:22

Default images
10:00 Londonski Indipendent danas pise da je tim strucnjaka za sudsku medicinu Haskog suda juce nastavio sa iskopavanjem navodnih masovnih grobnica na Kosovu, pretrazivanjem groblja u Dragodanu, prenosi Radio Bi-Bi-Si. Jedan od strucnjaka izjavio je Indipendentu da je na toj lokaciji zakopan "znacajan broj tela". List navodi reci generalnog sekretara NATO Dzordza Robertsona da ce tribunal, cim dokazi budu kompletirani, podici optuznice protiv lica odgovornih za ratne zlocine na Kosovu. Londonski Dejli telegraf u izvestaju iz Pristine danas navodi da su u proteklih godinu dana na Kosovu u medjusobnim obracunima ubijena 23 "visoka oficira bivse Oslobodilacke vojske Kosova". "Pobunjenicka formacija koju je nekada cinilo 30 hiljada boraca, raspala se na rivalske frakcije, koje se bore za vlast i novac, a mnogi njeni bivsi pripadnici su navodno umesani u krijumceranje droge, korupciju i reketiranje", pise list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: