"Referendum u RS za ulazak u NATO"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska sprovesti referendum na kojem će se građani izjasniti o pristupanju BiH NATO-u.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

16:59

Default images

"Republika Srpska će se nesumnjivo u tom pogledu kretati ka referendumu. Ovakav stav je definisan u razgovorima političkih partija iz Republike Srpske o važnim pitanjima", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je takav stav preneo i ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu, u prošlonedeljnoj poseti Moskvi.

"Naša politika zasniva se na tome da ne možemo da podržimo bilo kakve političke odluke uskog kruga ljudi, već se traži da se o tome izjasni narod na referendum", istakao je predsednik RS.

Dodik je kazao da zvanična Moskva podržava Dejtonski mirovni sporazum i zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Govoreći o rezultatima posete Moskvi, Dodik je ponovio da je na sastanku s predstavnicima Gasproma definitivno potvrđeno da je sastavni deo projekta Južni tok i krak gasovoda kroz Republiku Srpsku, čime će taj entitet "obezbediti svoju energetsku stabilnost".

Komentarišući stav opozicije da je vladajuća koalicija odgovorna za loše ekonomsko i socijalno stanje u RS, Dodik je rekao da je RS politički i institucionalno stabilna, mada "postoje određeni izazovi na ekonomskom planu".

On je optužio opoziciju da kritikujući vlast želi jedino vlastitu promociju, pri tom ne nudeći ništa novo.

"Na političkoj sceni, s druge strane, nalaze se isti oni akteri koji su RS napustili onda kada je ona skoro bila gotova, kao što su (Mladen) Ivanić, (Dragan) Čavić, SDS, (Mladen) Bosić i ostali, koji su 2006. godine u nepostojanju projekta i programa i situaciji potpunog devastiranja RS jedini izlaz vidjeli u tome da vruć krompir prebace meni, a sada se pojavljuju kao neki navodni spasioci", ocenio je Dodik.

On je saopštio da je parlamentu RS uputio zahtev da mu omogući obraćanje poslanicima o stanju u tom entitetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: