Jordan: Spremni za napade iz Sirije

Jordan je spreman da se izbori sa mogućom opasnošću od hemijskog oružja koja mu navodno preti iz Sirije, ali se "neće pridružiti ni jednom savezu".

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2013.

22:47

Default images

Ovo je poruka zvaničnika iz Amana.

Jordan, SAD i drugi veruju da bi predsednik Sirije Bašar el Asad, u pokušaju da spase svoju vlast od masovne oružane pobune, mogao da upotrebi hemijsko oružje, kao krajne sredstvo.

U izjavama koje je prenela novinska agnecija Petra, ministar informacija Jordana Samih Majata nije izneo podatke o sposobnosti Jordana da se odupre hemijskom napadu.

Drugi zvaničnici Jordana su, međutim, rekli da su američki i britanski vojni stručnjaci obučili službu civilne zaštite odbranu od hemijskog napada.

Majatah je rekao i da je 21-mesečni građanski rat u Siriji teško opteretio susedni Jordan gde je sada 275.000 izbeglica iz te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: