Indija:Optužnica protiv silovatelja

Protiv šestorice Indijaca koji su silovali i pretukli 23-ogodišnju devojku 16. decembra u autobusu, a koja je preminula od tih povreda biće podneta optužnica.

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2013.

19:45

Default images

Protiv njih bi trebalo formalno da bude podignuta optužnica u četvrtak za kidnapovanje, grupno silovanje i ubistvo, saopštila je danas indijska policija.

Trenutno je u toku test kojim se utvrđuje za jednog od pritvorenih nasilnika da li je maloletan, prenela je agencija AP.

Tužilaštvo će zatražiti smrtnu kaznu za petoricu nasilnika, ako se potvrdi da je šesti osumnjičeni maloletan, pošto po indijskom zakonu maloletnici - svi ispod 18 godina, ne mogu da budu krivično gonjeni za ubistvo.

Indijska policija je uhapsila danas jednog 37-ogodišnjeg čoveka dok je pokušavao da postavi bombu u blizini kuće jednog od osumnjičenih silovatelja, u jugozapadnom delu Nju Delhija, javila je agencija AFP.

Demonstranti u Indiji gotovo svakodnevno traže od države da zaštiti bolje žene i traži oštrije kazne za one koji počine seksualno nasilje nad ženama.

Protest se iz Indije prelio i na ulice drugih svetskih gradova, među kojima su Hong Kong, Islamabad, London i Katmandu.

Pepeo devojke, koju su silovali i metalnom šipkom pretukla šestorica pijanih muškaraca u autobusu u Nju Delhiju dok se vraćala kući iz bioskopa sa svojim mladićem, rasut je danas po indijskoj svetoj reci Gang, u blizini njenon rodnog sela u severnoj državi Utar Pradeš.

Mladić preminule devojke pokušao je da je zaštiti, međutim i njega su pretukli i izbacili iz autobusa.

Njegovi prijatelji kažu da je par nameravao uskoro da se venča.

Ministar unutrašnjih poslova Susilkumar Šinde rekao je da policija ima jake dokaze protiv šestorice osumnjičenih silovatelja i da se očekuje da na suđenju glavne dokaze iznese mladić stradale devojke.

Porodica žrtve traži za šestoricu pritvorenih silovatelja smrtnu kaznu.

"Borba je tek počela. Želimo da optuženi budu obešeni i za to ćemo se boriti - do kraja", rekao je žrtvin brat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: