Avganistanski vojnici napali ISAF

Dva avganistanska vojnika napala su štab ISAF-a na zapadu Avganistana što je najnoviji "insajder" napad u zemlji i tom prilikom ranili jednog stranog vojnika.

Izvor: B92

Subota, 10.11.2012.

18:55

Default images

Portparol ISAF-a u Kabulu izjavio je da se napad dva vojnika Avganistanske nacionalne armije (ANA) dogodio rano jutros u distriktu Mukur u provinciji Badgis kao i da su ranjeni jedan vojnik NATO-a i jedan napadač.

"Dva pripadnika ANA okrenula su oružje protiv snaga ISAF-a u provinciji Badgis. Nije bilo poginulih, ali je ranjen jedan vojnik ISAF-a kao i jedan napadač kada su pripadnici ISAF-a odgovorili na paljbu. Snage ISAF-a i avganistanske snage zarobile su napadače", dodao je ovaj portparol ne navodeći druge detalje.

Portparol guvernera provincije Badgis, Šarafudin Madžidi potvrdio incident i kazao AFP-u da se radi samo o jednom napadaču, vojniku ANA koji "ima mentalne probleme".

Kako podseća francuska agencija, ove godine je došlo do porasta takozvanih "insajderskih" napada u Avganistanu u kojima su više od 50 vojnika ISAF-a ubile njihove kolege iz avganistanske vojske i policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: