Specijalni sud: Nini u pritvoru

U Specijalnom sudu u Beogradu nakon saslušanja određen je pritvor do 30 dana bivšem direktoru "Jugoremedije" Jovici Stefanoviću Niniju, saznaje B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

17:17

Default images

Stefanoviću, koji je juče uhapšen, određen je pritvor kako bi se sprečilo bekstvo ili uticaj na svedoke.

Takođe su saslušani i bivši direktor te fabrike Zlatko Marković i direktorka preduzeća "Nini" DOO Olga Antić. Njima dvoma je određen pritvor u istom trajanju, do 30 dana, zbog uticaja na svedoke.

Oni svi se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja na štetu "Jugoremedije" Stefanoviću pribavili korist od oko 7,5 miliona evra. Svi su juče uhapšeni.

Stefanović, koji je vlasnik preduzeća "Jaka 80" iz Makedonije, preko firme MD "Nini" iz Niša 2002. na javnoj aukciji od Agencije za privatizaciju kupio je 42 odsto akcija zrenjaninske fabrike iz državnog portfelja.

Podsetimo, privatizacija "Jugoremedije" i "Srboleka" spadaju u sporne 24 privatizacije kojima se poslednjih meseci bave novooformljene radne grupe Uprave kriminalističke policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: