LE: Nova vlast i preletanja u SNS

U Leskovcu je došlo do prekomponovanja lokalne vlasti nakon što su tri odbornika PUPS-a izašla iz koalicije sa SPS-om i DS-om i pristupila SNS-u.

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

12:11

Default images

Dogovoreno je formiranje nove vladajuće koalicije i taj dogovor su postigli predstavnici SNS, URS, DSS, NS, JS i PUPS. Nova koalicija imaće 39 od ukupno 75 odbornika u gradskoj skupštini. Leskovački odbor SPS-a pre nekoliko dana odbio je predlog vrha stranke da formira koaliciju sa strankama kao na republičkom nivou. U Leskovcu su do sada na vlasti bili SPS i DS.

Samo tri dana pošto su leskovački socijalisti odbili predlog stranačkog vrha da raskinu koaliciju sa demokratama, naprednjaci su pronašli jednačinu za formiranje nove vlasti. Ujedinjenih regiona Srbije, Demokratske stranke Srbije , Nove Srbije Jedinstvene Srbije i Partije ujedinjenih penzionera.

"Ja sam dobio poziv od Žarka Obradovića, zamenika predsednika SPS koji je čestitao novu koaliciju i poželeo sve najbolje. I s obzirom da već duži vremenski period imamo vrlo korektnu saradnju, ja pred vama govorim, da mi ostavljamo otvorena vrata SPS-u", kaže novi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanov. Sledeći grad koji dolazi na red za prekomponovanje lokalne vlasti po uzoru na republičku trebalo bi da bude Zaječar. Tamo su naprednjaci, demokrate i LDP potpisali koalicioni sporazum i tako obezbedili većinu u gradskoj Skupštini, ali aktuelni predsednik Skupštine grada Ivan Joković iz URS-a tvrdi da ne zna ništa o tom sporazumu.

"Sa našim partnerima smo u stabilnoj koaliciji, sve vreme do sada, ovo nam je treći mandat, funkcionišemo kako treba, a da napomenem da se o ovo ne dešava prvi put da se priča o smeni vlasti, ali samo u medijima", kaže Joković.

Sem u Leskovcu i Zaječaru, promena vlasti se traži i u opštinama Knić, Kuršumlija, Sombor, Smederevska Palanka i Šabac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: