HR: Vlada smenila šefa policije

Vlada Hrvatske je, na svojoj prvoj sednici, razrešila glavnog direktora policije Olivera Grbića.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

19:31

Default images

Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske saopštilo je da će Grbić, u skladu sa zakonom, biti raspoređen na poslove unutar MUP-a.

Novi ministar policije Ranko Ostojić najavio je ranije da će o novim saradnicima, među kojima je budući direktor policije, javnost obavestiti 10. januara.

Ostojić je juče privremeno udaljio iz službe pomoćnika glavnog direktora policije i načelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževića pošto su u medijima objavljene fotografije iz kojih se zaključuje da je kontaktirao s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, optuženim za više krivičnim dela.

Blažević je bio glavni telohranitelj Iva Sanadera dok je on bio premijer.

Ime Olivera Grbića u javnosti se vezivalo za brojne afere. Bio je pod istragom unutrašnje kontrole policije zbog optužbi bivšeg potpredsednika Vlade Damira Polančeca da je članovima Hrvatske demokratske zajednice sugerisao da podnose anonimne krivične prijave protiv opozicionih političara.

Unutrašnja kontrola je protiv njega nedavno vodila istragu i zbog optužbi zagrebačkog preduzetnika Vladimira Šelebaja za zloupotrebu policijskog sistema. U oba slučaja njegova odgovornost je odbačena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: