"Ne uspeva im širenje islamofobije"

Zapad nastoji, ali ne uspeva da proširi "islamofobiju", izjavio je iranski vrhovni vođa Ajatolah ali Hamenei,

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

21:16

Default images

On je dao ovu izjavu za koju se pretpostavlja da je podstaknuta optužbama SAD o umešanosti Irana u zaveru za ubistvo saudijskog ambasadora u Vašingtonu.

"Ponavljanje neefikasnih i glupih metoda nesrećnih i rastrojenih političara sa Zapada radi širenja islamofobije ponovo neće imati nikakav rezultat", rekao je Hamenei u vojnoj bazi u gradu Kermanšahu na zapadu zemlje, prenela je IRNA.

"Oni će još jednom osetiti gorak ukus neuspeha", kazao je Hamenei i dodao da su SAD uhvaćene u "živo blato" zbog svoje "pogrešne politike i delovanja".

Hamenei nije direktno komentarisao optužbe SAD da su iranski zvaničnici bili umešani u zaveru za ubistvo saudijskog ambasadora, preneo je AFP.

Njegove izjave date su neposredno pre nego što je američki predsednik Barak Obama zahtevao odgovornost najviših nivoa iranske vlasti zbog otkrivene zavere.

Američki zvaničnici saopštili su u utorak da su optužili dva Iranca, od kojih jedan ima dvojno, iransko-američko državljanstvo, za pripremanje bombaškog napada čija je bio meta saudijski ambasador u sklopu plana "smišljenog, sponzorisanog i dirigovanog iz Irana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: