UNMIK upozorio na povecanje nasilja

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2000.

19:14

Default images
Administracija Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNMIK) upozorila je u ponedeljak na povecanje nasilja prema Srbima u pokrajini u proteklih nekoliko dana, ukljucujuci ubistvo doktora i postavljanje protiv-tenkovske mine koja je unistila srpski autobus. Rojters javlja da je KFOR saopstio da pazljivo prati nivo bezbednosti na granici sa uzom Srbijom, gde su u toku manevri Vojske Jugoslavije (VJ), kao i da su medjunarodne snage spremne da odgovore na sve upade na zasticenu zonu oko Kosova. Portparol UNMIK-a Suzan Manuel izjavila je da je nivo nasilja usmerenog prema Srbima uvecan. Ona je istakla da je pored ubistva ginekologa Josifa Vasica u Gnjilanu i postavljanja protiv-tenkovske mine na put kojim se kretao srpski autobus u Kosovskoj Mitrovici, bilo nekoliko manjih incidenata u kojima je povredjeno nekoliko lica. U eksplozijama rucnih granata i drugih eksplozivnih naprava u Gnjilanu, Peci i Mitrovici povredjeno je nekoliko lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: