Još se odlučuje o direktorima

Vlada na današnjoj sednici nije odlučivala o imenovanju novih direktora javnih preduzeća i državnih sekretara u ministarstvima.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

16:12

Default images

Prema nezvaničnim informacijama, predstavnici Demokratske stranke i SPS-a razgovaraju o podeli direktorskih funkcija u javnim preduzećima. Tako, i posle dva meseca od formiranja nove vlade, na visokim funkcijama u Srbiji su ljudi iz partija koje više nisu na vlasti.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić siguran je da će se, kada na dnevni red Vlade dođe razrešenje starih kadrova i imenovanje novih, među prvima na udaru naći njegov stranački kolega direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić.

On ujedno tvrdi da je Šarančić jedini funkcioner te stranke koji je ostao da radi u Vladi koju vode demokrate.

"Svi pomoćnici su u stalnom radnom odnosu po novom zakonu. Oni nisu bili članovi stranke, na primer, Drobnjak iz 'Puteva', mi smo ga postavili kao nestranačku ličnost. Prema tome, od članova stranke niko nije, sem Šarančića, na funkciji. Što se tiče pomoćnice kod Dulića, ni ona nije član stranke, ona je pravnik, koja je jednostavno radila te poslove i pre mog dolaska u Ministarstvo", objašnjava Ilić. Ilić se, ipak, zabrojao, jer u Ministarstvu za infrastrukturu i dalje radi Borislav Borović, šef beogradskog odbora Nove Srbije, i to kao pomoćnik za drumski saobraćaj.

Za razliku od Nove Srbije, njihov koalicioni partner DSS ništa ne prepušta slučaju - ta stranka isključila je iz članstva direktore EPS-a i Srbijašuma, s obrazloženjem da u njihovoj stranci nema mesta za one koji sprovode politiku nove vlade.

U DSS-u, međutim, ne žele da komentarišu odluku Nove Srbije.
"Ovo je naš stav i on odražava politiku DSS-a. Mi se trudimo da naše odluke budu utemeljene ne samo u programskim principima, već i u našoj političkoj taktici, kako mi vidimo da stvari treba da se odvijaju. Ne možemo mi određivati drugima šta da rade i procenjivati njihove stavove", rekao je Miloš Aligrudić, funkcioner Demokratske stranke Srbije.

Prema ranijim najavama, do kraja ovog meseca, stranke vladajuće koalicije trebalo bi da završe pregovore o podeli direktorskih funkcija u javnim preduzećima.

Imena nekih od novih direktora, međutim, već se znaju, pa će tako, po svemu sudeći, Zoran Anđelković, iz SPS-a, preuzeti Pošte Srbije.

Zavod za udženike iz nadležnosti članova DSS-a prelazi u ruke funkcionera G17 plus, a to preduzeće trebalo bi da vodi Miloljub Albijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: