Iran: Bušove reči bez značaja

Iranske vlasti ocenile kao "reči bez značaja" tvrdnje Džordža Buša da je Islamska republika pretnja za čitav svet.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2008.

20:32

Default images

Američki predsednik je juče u govoru u Abu Dabiju optužio Iran da je glavni sponzor terorizma i da podriva mir u regionu podržavajući libanski pokret Hezbolah, palestinsku islamističku grupu Hamas i šiitske ekstremiste u Iraku."Buš bi trebalo da shvati da mržnja prema njegovoj politici postoji...ona ima stvarne i logične korene", rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Irana Mohamed Ali Hoseini.

"Bušove izjave pokazuju očaj i razočaranje zbog neuspeha koje je pretrpeo u regionu...On pokušava da skrene pažnju sa svoje pogrešne politike", rekao je Hoseini i dodao da Bušovi komentari predstavljaju "reči bez značaja".

Iranske vlasti smatraju da je sektaško nasilje u Iraku posledica američke invazije 2003, s ciljem da se sruši Sadam Husein i uporno pozivaju Vašington da povuče svoje trupe iz te zemlje, naveo je Rojters.

Teheran i Vašington u sukobu su i zbog iranskog nuklearnog programa, koji, kako strahuje Zapad, ima cilj da prikrije proizvodnju atomskog oružja.

Iranske vlasti insistiraju na tome da njihova nuklearna tehnologija služi isključivo u civilne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: