SAD: Usvojen budžet za odbranu

Senat Kongresa SAD jednoglasno usvojio glavne stavke budžeta za odbranu za 2007, koji je dostigao 517,7 milijardi dolara.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

08:55

Default images

Pedeset milijardi namenjeno je finansiranju ratova u Iraku i Avganistanu, a budžet će omogućiti i povećanje vojničkih plata 2,2 odsto. Usvajanju budžeta juče je u Senatu prethodila rasprava o predlogu za utvrđenje roka za povlačenje vojnika SAD iz Iraka. Većina članova Senata protivi se ideji o povlačenju do 1. jula 2007. i predlogu da deo snaga bude povučen ove godine bez utvrđivanja roka.

Senat je jednoglasno usvojio amandman senatora iz redova demokrata Džefa Sešonsa, koji predviđa povećanje iznosa za protivraketnu odbranu od 45 miliona dolara.

"Iran stoji iza akcija u Iraku"

Zapovednik međunarodnih snaga u Iraku, general Džordž Kejsi, optužio Iran da stoji iza napada u Iraku. "Iran koristi svoja predstavništva i saradnike kako bi rukovodio teorističkim operacijama u Iraku, koje su uperene i protiv međunarodnih snaga i protiv Iračana. Mislimo da Iranci posredstvom svojih tajnih, specijalnih snaga dostavljaju oružje, tehnologiju i obučavaju ekstremističke šiitske grupe", kaže Kejsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: