Florans Artman: Iznenađeni smo

Potrparolka Tužilaštva Haškog tribunala Florans Artman kaže da saradnja SCG s tim tužilaštvom nije zadovoljavajuća.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

12:46

Default images

Florans Artman je izjavila da je Tužilaštvo iznenađeno nagađanjima u beogradskim medijima u vezi sa sadržajem izveštaja koji će glavna tužiteljka Tribunala Karla del Ponte podneti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sredinom decembra.

Osvrćući se na pisanja u kojima se navodi da će taj izveštaj biti pozitivan po Srbiju i Crnu Goru, Florans Artman kaže da, kada je reč o saradnji SCG s Tužilaštvom, treba imati u vidu da od dolaska Nebojše Pavkovića u Hag, u aprilu, nije bilo napretka u hapšenju i izručenju optuženika. Florans Artman kaže da je još sedam osoba na spisku begunaca, a da je stav Karle del Ponte da puna saradnja neće biti ostvarena dok u Hag ne budu poslati Ratko Mladić i Radovan Karadžić.

Florans Artman dodaje da tim Karle del Ponte i dalje nailazi na ozbiljne prepreke u pokušaju da iz državnih arhiva SCG dobije dokumenta značajna za haška suđenja. "Najveće prepreke stvara Vojska SCG. U izveštaju Karle del Ponte biće pomenuti pozitivni pomaci u saradnji s Beogradom, ali situacija je trenutno takva da saradnja nije zadovoljavajuća", rekla je Florans Artman, za B92 javlja Ljubica Gojgić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: