Mali Sinod

Info

Izvor: Ljubomir Živkov

Nedelja, 25.01.2009.

15:40

Default images

Možda i preplavljen uspomenama na nepovratne nastavničke dane predsednik je podsetio kako nam Ustav ne dopušta da našeg građanina izručimo, međutim, ne moramo - ako ga već vija Interpol - ni da ga dvorimo u Skupštini, tako je nekako, premda svojim rečima, lepše, predsednik Republike i celog DS-a očitao bukvicu radikalima koji su, slavenski gostoljubivi kako ih je Bog stvorio, Miladina doveli da vidi njihovo radno mesto i da promisli bi li voleo i sam da se jednoga dana zaposlaniči.

Počasnom građaninu Zemuna Le Penu potvrđena je uslovna kazna na tri meseca zatvora i deset hiljada evra zbog poricanja holokausta: za prijatelja radikala gasne komore su puki detalj da ne kažem baš ukras Drugog svetskog rata, o Aušvicu je Šešeljev idol i prijatelj govorio kao o privrednom gigantu koji je zapošljavao osamdeset hiljada gastarbajtera; iz blagoslovenog DSS-a stigla je feudalna ideja da se crkvama i verskim zajednicama oprosti plaćanje administrativnih taksi, ministarki Diani se predlog dopao, Vladi još više, to će oštetiti državni budžet i dovešće u neravnopravan položaj građane i neverske zajednice, ali kad promislimo, država je davala keš Hilandaru i Svetosavskom hramu, ovde se samo odriče prihoda za koji jedino Svevišnji zna koliki bi bio kad bi bogomolje pred šalterima bile ravnopravne sa necrkvenim udrugama i pojedincima, osnovaću sektu i škoda će biti registrovana kao službeno vozilo najvišeg organa privremeno nazvanog Mali sinod.

Vesti iz kulture, Savez ruskih pisaca nagradio je srpske književnike Karadžića i Mladića, iako je literarno delo potonjega obavijeno velom tajne kao i on sam, vesti iz voljenog kapitalizma: Brazilac Kaka odbio basnoslovnu ponudu Mančester Sitija i ostao u Milanu razočaravši rođenog oca koji bi kao i naš Damir da iz talenta svoga čeda izvuče što više, da, naša Anči ispade u Australiji, Jankovićka isto, a Jelena Dokić ode dalje, ponavlja se Teslin slučaj - Srpče, rođeno u pogrešnoj državi tj. Hrvatskoj, uspinje se u tuđini; naše je državljanstvo Jelena bila dobila za pet minuta, ali što je brzo, to je kuso, već sa terenima koje je njen tata faraonski ushteo da gradi nije išlo glatko kao sa pasošem i mi danas ne znamo navijamo li za Jelenu ili ne.

Ministar Jeremić pročitao je prava budućim ambasadorima naglasivši da će sve što budu zucnuli biti upotrebljeno protiv njih: Kandidati za ambasadore, sa momentom predloga za postavljenje, gube pravo kritike državne politike (rima!) u javnosti. Ko se ogluši o taj princip više nije u prilici da obavlja funkciju ambasadora Srbije.

I dok se preko lika nesuđene ambasorke u Kanadi još crveni Jeremićev pečat “državna tajna”, Demohrišćanska stranka Srbije proudly obznanjuje da je zamenik predsednika stranke dobio agreman od Švajcaraca: “Na ovaj način stavljena je tačka na sitne, politikantske, zlurade i maliciozne komentare nekih pojedinaca, stranaka i medija koji su na razne načine pokušavali da diskredituju jednog od najvećih srpskih intelektualaca”, ovaj trijumfalistički izliv nije baš uzor hrišćanskog praštanja, e sad, je li u pisaniju sasluživao i glavni junak, ko će znati, nakon gostovanja u “Utisku nedelje” zna se samo da je St. Protić oduševljen vunderkindom koji će mu biti šef, dobro čini i dobru se nadaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: