Tražili ste, gledajte

Svi se slažu da je užasno loviti ljude kao zveri i prebiti dete na smrt. Problemi nastaju kada pokušamo da objasnimo zašto nam se to događa. Na sajt B92 stiglo je mnogo komentara na vest o smrti beogradskog gimnazijalca. Vidim da je ogromna većina ljudi sav svoj gnev usmerila na decu koja su odgovorna za smrt svog vršnjaka i na njihove roditelje. Malo ko je pomenuo da živimo u zemlji u kojoj je nasilje legitimni vid političke, nacionalne, verske i svake druge borbe.

Info

Izvor: B92

Petak, 18.03.2005.

14:07

Default images

Našoj deci su kao uzori ponuđeni: "crvene beretke", odnosno Jočićeva “jedinica sa pijetetom”, Milorad Ulemek, romantični legionar, zaštitnik srpstva i "žestok" momak sa beogradskih ulica, Arkanova udovica i prijateljica članova zemunskog klana i Vladimir Lazarević, general optužen za najteže zločine, koga predsednik Vlade i patrijarh nazivaju časnim oficirom.

Ministar finansija moli preostale generale da se predaju da bismo dobili studiju o izvodljivosti, a preti trafikantima koji ne izdaju račun, sekretar Vlade Mihajlov na suđenju za ubistvo premijera, kaže da je ona sramna izjava bila samo deo predizborne kampanje.

"Deca su nam besna, divlja, razuzdana i opasna", napisala je na sajtu jedna naša sugrađanka. A kakva da budu kad smo ih rađali i vaspitavali u zemlji koju smo uništili na strašan i sraman način. Mi smo je učinili takvom, jedino mi možemo da je izgradimo, ali ne tako što ćemo ići u molitvene šetnje i imati javni školski čas pod nazivom "Čas ljubavi i tolerancije" sa porukom "Čuvajmo sebe, čuvajmo detinjstvo", kako je to zamislio ministar prosvete. Takođe se nadam da će Vuksanović odustati od uvođenja realnog aikidoa u naše škole. Ne sumnjam u njegove najbolje namere, ali neka razmisli da li je deci u ovakvoj zemlji potrebno dalje usavršavanje tuče.

A kako smo obeležili 17. mart? Prigodno smo se setili porodica čiji su članovi ubijeni i još jednom utvrdili da su UNMIK i KFOR odgovorni za sve što se dogodilo. A koju poruku smo poslali kosovskim Srbima? Posle samita srpskih političara u Palati federacije saznali smo – ništa. Čović je opet rekao da plan za Kosovo postoji, samo treba još malo da se dotera.

Za to vreme meštani sela Batuse opkolili su seosku trafostanicu, čije osigurače  brane do zuba naoružani policajci UNMIKA i Kosovske policije. Oni brane  neviđeno pravnu državu na Kosovu, čije zakone krše samo Srbi koji ne plaćaju struju. Tim Srbima se iz Beograda poručuje da ne pokleknu. Srbija bi, inače,  mogla da im plati struju, ali neće, jer ne želi da umanji njihov status žrtve. Kao da bi oni prestali da budu žrtve kad bismo im platili tu prokletu struju. I ne razumem zašto te iscrpljene ljude ponižavamo do kraja huškajući ih da po cenu života osvoje jednu seosku trafostanicu, kao da je ona poslednja linija odbrane svete srpske zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: