"Lako je dogovoriti se sa LDP-om"

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da će se stranke koje žele da vode "novu politku" u budućoj vladi lako dogovoriti sa LDP.

Info

Izvor: B92

Nedelja, 17.06.2012.

18:28

Default images

To, prema njegovim rečima, podrazumeva i dogovor oko podrške u formiranju vladajuće koalicije i oko poslova koji treba da se urade

"Upravo zbog toga, svima koji sa nama unapred računaju ili na nas nevoljno pristaju, jasno naglašavamo da za politku koja je zemlju dovela do potpunog sloma, već postoji matematička većina i bez Liberalno demokratske partije", rekao je Jovanović.

On je naglasio da je za zemlju važno da što pre dobije vladu i zato LDP smatra korisnim spremnost Demokratske stranke da ipak razgovara sa URS-om i stav novoformiranog bloka lidera SPS i URS - Ivice Dačića i Mlađana Dinkića, jer je to učinilo jasnom političku situaciju.

"Spremni smo da razgovaramo o formiranju vlade i u tim razgovorima ne želimo da bežimo ni pred jednim spornim pitanjem. Bez bilo kakvih ucena, Liberalno demokratska partija jasno kaže da je spremna da bude samo u vladi koja će bez kalkulisanja voditi novu politiku, ići problemima u susret, a građanima ponuditi istinu umesto lažnih izgovora kojima se do sada pravdala nesposobnost i neodgovnost politčara na vlasti", rekao je Jovanović.

"Svesni smo da stanje u kojem se Srbija nalazi svakog obavezuje na ozbiljnost i zato ne želimo da put do nove vlade tražimo kroz spletke i intrige, već kroz činjenicu da su danas baš svi ugroženi i da moramo biti zajedno dok problem rešavamo kao što smo u ovom trenutku u istoj meri taoci tih problema", naveo je lider liberala.

On je rekao da nema nikakve potrebe "mučiti" građane Srbije agonijom u šta se pretvorilo dogovaranje oko vlade i dodao da je za LDP posebno neprihvatljivo "licemerno skrivanje iza fraza o patriotizmu i nacionalnoj politici koje se koriste i koje su neprihvatljivi izgovori političara i stranaka koji misle samo na svoje sebične interese".

"Svi problemi pred kojima se Srbija nalazi, bez obzira da li se radi o ekonomiji ili barikadama na severu Kosova su rezultat politike koju mi želimo da promenimo", rekao je Jovanović i dodao da će vlada u kojoj je LDP insistirati na hitnom nastavku pregovora sa Prištinom, potpunom sprovođenju svih sporazuma koji su do sada postignuti sa kosovskom stranom u Briselu i rešavanju preostalih pitanja uz pomoć EU.

Jovanović je uveren da će evropske integracije Srbije moći da se iskoriste i kao mehanizam koji će popraviti odnose sa Prištinom.

"Na najveću stopu inflacije i nezaposlenosti u Evropi, neodrživ deficit budžeta i obim zaduživanja, vlada u kojoj je LDP mora odgovoriti sa programom koji će biti jasan svakom čoveku u zemlji i omogućiti mu, da učestvuje i ostvari svoje interese u ekonomskim reformama koje se više ne mogu odlagati", rekao je on.

Lider LDP je naglasio da sve stavove na kojima ta stranka gradi platformu u pregovorima oko nove vlade nameće život u Sribji i zato se oni ne smeju ni relativizovati ili delimično uvažiti.

Ivica Dačić i Mlađan Dinkić su se sastali danas kako bi govorili o formiranju vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: