Slavlje SNS širom Srbije

Pristalice SNS okupili su se u centru Beograda i drugih gradova u Srbiji, kako bi proslavili pobedu Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Info

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 20.05.2012.

23:18

Default images

Okupljeni nose zastave Srbije i SNS, kao i slike Nikolića i trube automobilskim sirenama. Pristalice naprednjaka uzvikuju "Pobeda, pobeda" i "Tomo, Srbine".

U Beogradu, u Kolarčevoj ulici i na Terazijama saobraćaj je bio na kratko blokiran, a kolona automobila išla je kroz centar grada. Slavilo se na Trgu republike, ali i neko vreme ispred sedišta DS u Kolarčevoj ulici.
Naprednjaci slave i na ulicama drugih gradova, kao i u Kosovskoj Mitrovici, negde i uz pucnje iz vatrenog oružja. Pobeda Nikolića se slavi i u njegovom rodnom gradu Kragujevcu.
Pristalice i simpatizeri SNS-a okupili su se ispred sedišta gradskog odbora te stranke u glavnoj gradskoj ulici. Sa slavljem su počeli odmah pošto je Nikolić proglasio pobedu uz skandiranje "Tomo, Tomo".
Nikolićeve pristalice potom su u automobilskoj koloni, sa uključenim sirenama i sa zastavama Srbije i Srpske napredne stranke, krenuli u vožnju centralnim ulicama Kragujevca, dok ih je jedan broj pratio šetnjom.
U Novom Sadu oko 200 pristalica SNS, koje je predvodio kandidat SNS za gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević, okupilo se ispred
Vladičanskog dvora, a zatim su prošli ulicama do centralnog trga uzvikujući "Tomo Srbine, Srbija je uz tebe!".

Slavlje je nastavljeno na centralnom gradskom trgu, a prethodila je vožnja kolone automobila po ulicama grada.
Ulicama Niša kolona automobila sa pristalicama Nikolića večeras slavi pobedu. Predstavnici Srpske napredne stranke saopštili su da je Nikolić na području Niša, na osnovu 35 odsto obradjenog materijala, osvojio 58,78 odsto glasova, a predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić 42,02 odsto glasova.
Pristalice SNS počele su nešto posle 21 sat slavlje na ulicama Kosovske Mitrovice nakon prvih rezultata drugog kruga izbora za predsednika Srbije.

Pristalice naprednjaka i stranaka okupljenih oko SNS u automobilskim kolonama uz zvuke sirena slave pobedu a u Kosovskoj Mitrovici bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja.
Kolone automobila koji su okićeni stranačkim i zastavama Srbije kruže ulicama Kosovske Mitrovice i susednog Zvečana.
U Čačku su se pristalice SNS okupile u sedištu stranke i proslavile Nikolićev trijumf, a kolona vozila je uz trube napravila krug po centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: