Marković: U Evropu sa Kosovom

Predsednik JS Dragan Marković izneo je lični stav da koalicija SPS-PUPS-JS treba da napravi koaliciju sa onom partijom koja se zalaže za ulazak u Evropu sa Kosovom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2008.

13:53

Default images

Marković smatra da SPS-PUPS-JS treba da uđe u koaliciju sa onim snagama koje prihvate principe socijalne pravde, ekonomsku stabilnost države, pomoć svakom čoveku i borbu protiv bele kuge, za šta se ova koalicija zalagala u izbornoj kampanji.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da bez saradnje sa Evropom nema budućnosti Srbije, hteli mi to da priznamo ili ne.

"Naravno da ne možemo da im zaboravimo 1999. godinu i NATO agresiju, ali život ide dalje i mi moramo da vodimo računa o mladim ljudima u Srbiji, dovedemo investitore i otvorimo nova radna mesta", kazao je Marković.

Marković je kazao i da očekuje da će Vlada Srbije biti formirana u narednih mesec dana zato što Srbija više nema vremena da čeka i treba što pre da dovede što više stranih investitora u zemlju i tako omogući dalji razvoj Srbije.

Upitan da li je, prema iznetim ličnim stavovima, bliži koaliciji oko DS-a, Marković kaže da to nije rekao i da očekuje da će njegova koalicija doneti jednoglasan stav sa kim ući u postizbornu koaliciju i da on "nikada, kao principijelan čovek, neće napustiti koaliciju zbog bilo kakvih funkcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: