Favorit za predsednika Južne Koreje napravio StarCraft mape

Možete da zamislite kod nas neke od glavnih predsedničkih kandidata da se na ovaj način obraćaju gejmerskoj publici?

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 21.04.2017.

17:23

Favorit za predsednika Južne Koreje napravio StarCraft mape
foto: Demokratska Partija Koreje

Koliko je StarCraft i uopšte čitav esport značajan deo opšte kulture Južne Koreje govori i podatak da je jedan od glavnih favorita za budućeg predsenika Južne Koreje, Moon Jae-in, nedavno kao deo promotivne kampanje u predsedničkoj trci plasirao dve custom mape za StarCraft: Brood War, slaveći tako patch 1.18 koji je igru učinio besplatnom.

Prva mapa je poprilično jednostavna sa jasnom porukom; sadrži ogroman broj 1 (redni broj kandidata) i Moonovo ime u sredini, napravljeno od kristala.

Druga mapa predstavlja klasičnu staru mapu “Hunters”, s tim što je na startnoj poziciji na 1h kristalima dodat ogroman broj 1, što daje veliku ekonomsku prednost onom ko startuje partiju sa te pozicije – opet, veoma jasna poruka glasačima.

Uz lansiranje mapa je išao i šaljivi video sa porukom “Igrač 3 je eliminisan” usmerenoj ga jednom od glavnih protivnika u izbornoj trci, kandidatu Ahn Cheol-soo koji ima redni broj 3.

Stranka kandidata Moon, Demokratska Partija Koreje, uvek je imala snažno uporište kod ogromne gejmerske zajednice Južne Koreje, a jedan od glavnih razloga za to je i višegodišnji predsenik KeSPA (krovne korejske esport organizacije), Jeon Byeong-heon, koji je poslanik u parlamentu ispred ove stranke i njen visoki član.

Kako mape izgledaju i njihovo preuzimanje možete pronaći na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: