Bog neka saceka, na redu je fudbal

Izvor: Beta

Nedelja, 30.06.2002.

09:02

Default images
Pobozni Brazilci, koji su istovremeno ludi za fudbalom, odahnuli su kada su saznali da ce im crkve izaci u susret i odloziti nedeljne jutarnje mise zbog finala Svetskog fudbalskog prvenstva izmedju Brazila i Nemacke.

Mnogi vernici bili su u panici zbog toga sto se utakmica igra u istom vremenu kada su uobicajene nedelje mise. Ipak, crkve su im izasle u susret i odlucile da odloze mise.

Ukoliko Brazil sutra u finalu pobedi Nemacku u finalu u Japanu, mnogi vernici moci ce "uzivo" da kazu: "Hvala ti, Boze". Prvi put Sao Bento manastir iz Sao Paola nece poceti misu na vreme, vec sat kasnije. "Iz postovanja prema nasim vernicima koji dolaze na misu, odlucili smo da sluzbu malo odlozimo", izjavio je jedan svestenik.

U Brazilu ce sutra ujutru sve stati. Mnogi ce utakmicu gledati iz kreveta, uz jutarnju kafu ili ce obuci bermude i navuci prve papuce i preko velikih ekrana na trgovima posmatrati duel sa Nemackom.

Ipak, u Sao Paolu nece bas svi moci da gledaju "finale snova". Jedan od najpoznatijih brazilskih kriminalaca Vanderson Nilton de Paula Lima, poznat po nadimku "Adinjo" i njegove kolege zatvorenici nece imati pravo da gledaju utakmicu iz svojih dobro cuvanih celija. "Imace pravo da pitaju ko je pobedio, ali nece moci da gledaju utakmicu", kaze upravnik zatvora.

U medjuvremenu, na ulicama Sao Paola, jednog od najvecih brazilskih gradova, prodavci sportskih rekvizita smanjili su cene svojih artikala, tako da se brazilska zastava moze kupiti za jedan real (pola evra). Groznica je i u Rio de Zaneiru. Na cuvenoj plazi Kopakabana, navijaci su od peska napravili skulpture svih brazilskih fudbalera i selektora Felipea Skolarija.

Ukoliko Brazil osvoji petu titulu prvaka sveta, u Brazilu kazu da ce zabava zacinjena sambom trajati cele naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: