Ivanović: Albanci ne odustaju od Deklaracije o nezavisnosti

Izvor: B92

Utorak, 11.02.2003.

09:10

Default images

Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da inicijativu grupe poslanika za usvajanje deklaracije o suverenom i nezavisnom Kosovu ne uvrsti u dnevni red narednog zasedanja parlamenta, 13. februara. Ramuš Tahiri, politički savetnik predsednika Skupštine Nedžata Dacija, izjavio je da je dogovoreno da o tom pitanju parlamentarne partije nastave konsultacije. Međutim, član predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović tvrdi za Radio B92 da će se predlog Deklaracije o nezavisnosti Kosova ipak naći na dnevnom redu sledećeg zasedanja Skupštine Kosova: "Mislim da će ta tema svakako biti stavljena na dnevni red, jer je albanskim poslanicima teško pred tv kamerama da se javno odreknu mogućnosti da i kroz rezoluciju iskažu privrženost tom velikom cilju. Ne bih rekao da je reč o odustajanju. Oni imaju dosta formalno-pravnih smetnji, ali i političkih. Čitava međunarodna zajednica ih je upozorila da to nije potez koji će naići na odobravanje, naprotiv, naišao je na otpor i osudu. Za nas to znači da možemo sa malo više poverenja da gledamo na aktivnosti međunarodne zajednice i na njihovu odlučnost da se suprotstave svakoj takvoj nameri i ubuduće".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: