Predsednik države ostao bez penzije - nije dokazao da je živ

Predsednik Brazila Mišel Temer ostao je bez penzije jer nije uspeo da dokaže da je živ.

Svet

Izvor: B92

Subota, 03.02.2018.

12:06

Predsednik države ostao bez penzije - nije dokazao da je živ
(Foto: Getty images)

Ova bizarna situacija dogodila jer su administratori penzionog fonda u Sao Paolu obustavili isplatu pošto, kako su naveli, predsednik nije priložio neophodnu papirologiju kako bi dokazao "svoje stanje“ još od septembra, kada mu je bio i rođendan.

Temer (77) ostao je tako bez penzije jer mu je PIO suspendovao plaćanja za novembar i decembar jer dva meseca nije bilo nikakvog dokaza da je živ, javili su lokalni mediji.

Socijalno osiguranje u Sao Paulu, odnosno vladina kancelarija koja upravlja penzijama državnih službenika, nije uspela da proveri šta je sa 45.000 brazilskih reala (oko 15.000 dolara), na koje je Temer imao pravo. Podsetimo, pre nego što se penzionisao u 58. godini života, Temer jer radio kao državni tužilac u Sao Paulu.

Pored te redovne penzije, on ima pravo i na platu predsednika.

Iz njegovog kabineta su saopštili da predsednik nije uspeo na vreme da se javi u penzioni fond zbog napornog rasporeda, ali da je već preduzeo korake kako bi se ponovo registrovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: