Svet

Sreda, 16.08.2017.

16:35

Rajaner optužio Er Berlin: Ovo je zavera...

Irska niskobudžetna aviokompanija Rajaner uložila je žalbu telu Evropske unije za zaštitu konkurencije

Izvor: Beta

Rajaner optužio Er Berlin: Ovo je zavera...
Foto: Getty images

To su učinili pošto je njoj konkurentna aviokompanija Er Berlin zatražila zaštitu od bankrota i potom dobila 150 miliona evra pozajmice od nemačke vlade.

Pozajmica će omogućiti kompaniji Er Berlin da nastavi sa letovima u naredna tri meseca, dok pregovara o mogućem sporazumu s Lufthanzom i jednom neimenovanom kompanijom, za koju nemački mediji navode da je britanska aviokompanija Izidžet (easyJet).

Rajaner je kasno sinoć saopštio da iza namere za održanjem aviokompanije Er Berlin stoji "očigledna zavera" između nemačke vlade i aviokompanija Lufthanza i Er Berlin.

Nemačka je danas odbacila tvrdnje Rajanera o "zaveri". Ministarstvo ekonomije Nemačke saopštilo je da je ta tvrdnja "apsurdna" i da nemačka vlada očekuje da joj drugi najveći avioprevoznik u zemlji vrati pozajmicu.

Er Berlin je juče podneo zahtev za zaštitu od bankrota pošto je njegov većinski vlasnik, kompanija Etihad, saopštila da će obustaviti finansiranje posle višegodišnjih neuspešnih pokušaja da preokrene poslovanje kompanije.

Gubitak Er Berlina, koji dnevno preveze oko 80.000 ljudi, uglavnom na kratkim relacijama, iznosio je prošle godine oko 782 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

7 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

11 h

Podeli: