Trgovački lanac uvodi velike novine na kasi

Američki trgovinski lanac Volmart razvija tehnologiju za prepoznavanje i analiziranje izraza lica kupaca dok stoje u redu za kasu

Svet

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

15:03

Trgovački lanac uvodi velike novine na kasi
Foto: Getty images

Na ovaj način će utvrditi da li su besni i nezadovoljni.

Predviđeno je korišćenje video kamera na kasama koje bi pratile izraze lica i kretanje kupaca, u nastojanju da identifikuju različite nivoe nezadovoljstva, navodi se u podnesku patenta, a prenosi "Dejli mejl".

Ukoliko tehnologija detektuje nezadovoljstvo klijenta, to će se dojavljivati šefovima trgovine koji će se onda lično pozabaviti problemom.

Volmart novu tehnologiju pomalo zataškava zbog mogućih problema oko pitanja privatnosti, a i zato što predstavlja radikalni zaokret od tradicionalne trgovine koja počiva na ljudskoj interakciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: