Subvencije za smanjenje zagađenja još 10 godina

Kalifornijski kongresmeni su glasali da se nastavi inicijativa o klimatskim promenama, pa će se subvencije produžiti za još 10 godina.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 23.07.2017.

15:34

Subvencije za smanjenje zagađenja još 10 godina
Foto: Thinkstock

Guverner Džeri Braun vidi kao model za sve države i nacije koje žele da smanje emisije ugljenika, a njegov potpis produžiće program vladinih subvencija za smanjenje zagađenja za još 10 godina.

To će ojačati poziciju Kalifornije kao predvodnika u borbi protiv klimatskih promena, a u vreme kada se predsednik SAD Donald Tramp povlači iz te borbe, navodi AP.

"Večeras je Kalifornija ponovo stajala ponosno i hrabro se suočila sa egzistencijalnom pretnjom našeg vremena", rekao je Braun u saopštenju nakon glasanja.

Braun vidi inicijativu kao neophodnu za opstanak civilizacije, a njen produžetak bio je jedan od najvećih prioriteta, iako kritičari kažu da se protiv zagađenja ne bori agresivno.

Neki pripadnici ekološkog pokreta smatraju da je inicijativa previše blaga za progresivnu Kaliforniju, pogotovo oni koji se zalažu za prečišćenje smoga u Losa Anđelesu, zalivskom području San Franciska i poljoprivrednom području Centralne aleje.

Konzervativci su se takođe usprotivili protiv inicjiative, rekavši da će povećati troškove u već veoma skupoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: