"Ako se srežu porezi, povećavamo ulaganja"

Planovi Donalda Trampa da sreže poresku stopu za preduzeća u SAD mogli bi da povećaju ulaganja švajcarskog proizvođača lekova Novartisa u toj zemlji.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 22.01.2017.

09:11

Foto: Thinkstock

To je izjavio generalni direktor te kompanije Džo Himenes za agenciju Rojters.

"Kada gradimo novu fabriku razmišljamo o poreskoj stopi, razmišljamo o ekonomiji zemlje, o radnim mestima, tako da bi procvat američke ekonomije napravio od SAD atraktivniju državu za investicije", izjavio je Himenes na marginama Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Najava novih ulaganja dolazi uprkos tome što je Tramp prošle nedelje uznemirio direktore farmaceutskih kompanija rečima da je ta industrija izbegla kaznu za previsoke cene lekova, uz obećanje da će uvesti veću konkurenciju kako bi smanjio cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: