Nemci su slušali govor Trampa - plaše se

Nemačka treba da pripremi novu ekonomsku strategiju prema Aziji u slučaju da nova američka administracija započne trgovinski rat sa Kinom.

Svet

Izvor: B92

Subota, 21.01.2017.

13:29

Nemci su slušali govor Trampa - plaše se
(Foto: Thinkstock.com)

Na to je upozorio nemački vicekancelar Sigmar Gabrijel, koji je upozorio da nakon zakletve novog američkog predsednika Donalda Trampa sledi burno razdoblje.

"Ono što smo čuli su snažni nacionalistički tonovi", rekao je Gabrijel, što je prva zvanična nemačka reakcija na Trampovu inauguraciju.

"Mislim da bi trebalo da se pripremimo na buran period", dodao je.

Nemački vicekancelar je istakao kako je Tramp bio "ekstremno ozbiljan" u svom inauguracionom govoru, što znači da će se držati svojih obećanja o trgovinskim i drugim pitanjima.

Evropa i Nemačka moraju biti ujedinjeni kako bi "odbranili naše interese", smatra Gabrijel.

SAD je najveći nemački trgovinski partner, a Tramp je najavio da će njegova administracija uvesti carinu od 35 odsto na automobile koje nemački proizvođač BMV planira da pravi u novom pogonu u Meksiku i zatim uvozi u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: