"Tržište Balkana interesantno EU kompanijama"

Komesar EU za proširenje Jahanes Han izjavio je da evropske kompanije imaju velikog interesa da posluju na Balkanu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

11:22

Foto: Thinkstock

Han je u izjavi novinarima posle sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u Davosu, kazao da je tržište Balkana interesantno evropskim kompanijama jer je reč o tržištu gde 20 miliona ljudi govori vrlo sličnim jezikom.

Navodeći da je sa Vučićem pričao na brojne teme, Han je kazao da se obojica zalažu za zajedničko ekonomsko tržište i da bi trebalo raditi na jačanju odnosa, jer je veće tržište atraktivnije kompanijama iz Evrope.

“Srbija treba da bude primer jer imate odlične ekonomsle pokazatelje i smanjenje nezaposlenosti”, naveo je Han.

Han je naveo da je Vučić premijer sa vizijom i poručio “da zajedno gledamo u budućnost”.

Vučić se sastao i sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Kako javlja izveštač B92 iz Davosa, Srbija je predložila akcioni plan za 2017. koji se tiče ekonomije i daljeg razvijanja saradnje.

Kurc se na tome zahvalio i rekao da u Srbiji uvek vide partnera i pohvalio rad srpske vlade i premijera Aleksandra Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: