Lafarž pod istragom zbog nafte u Siriji

Francuski tužioci pokrenuli su istragu protiv proizvođača cementa Lafarža zbog kupovine nafte u Siriji radi omogućavanja rada svog postrojenja u toj zemlji.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

17:49

Lafarž pod istragom zbog nafte u Siriji
(Foto: Thinkstock.com)

Time je kompanija prekršila sankcije, saopštili su izvori upoznati sa situacijom.

Lafarž se sumnjiči za kupovinu nafte u Siriji kako bi držao u pogonu rad svoje cementare na severu zemlje, čime je prekršio zabranu EU iz 2012. godine o kupovini sirijske nafte, koja je deo paketa sankcija protiv režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada, kažu isti izvori u izjavi za Frans pres.

Francuski ministar finansija Mišel Sapen je, kako izveštava Rojters, podneo tužbu protiv Lafarža još u septembru prošle godine.

Lafarž, koji je sada deo švajcarskog konglomerata Lafarž Holcim, odbacio je u novembru prošle godine tvrdnje da su njegove aktivnosti u Siriji iz 2013/2014. godine navodno doprinele finansiranju pripadnika Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: