Prvi čovek Sitija: Ako beže od nas, neće doći u EU

Gradonačelnik Londona Sadik Kan rekao je u Davosu da je današnji govor Tereze Mej bio “brilijantan”. Ali onaj od pre neki dan...

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

15:18

Prvi čovek Sitija: Ako beže od nas, neće doći u EU
(Foto: Thinkstock.com)

Kan kaže da je govor premijerke od utorka kada je potvrdila da će Britanija napustiti jedinstveno tržište uplašio neke u gradu.

Kan misli da je malo verovatno da će kompanije, ukoliko odluče da napuste London, trajno preseliti svoja sedišta u Evropu.

“Činjenica je da nema lošeg osećaja u Sitiju i trebalo bi slušati šta su naši prijatelji, izvršni direktori, inovatori, preduzetnici i lideri rekli – a to je da nam niko ne želi loše”, rekao je on i dodao da ipak mora da se prizna da “tvrdi Bregzit” malo kome donosi korist – ni Evropi, ni Britaniji, ni Londonu.

Prema njegovim rečima, preduzeća koja odluče da napuste London, neće otići u Pariz, Madrid ili Frankfurt, nego u Njujork, Singapur ili Hongkong.

Kan kaže da treba prihvatiti rezultat referenduma, ali i shvatiti da “niko nije glasao za to da budemo siromašniji”.

“Vlada mora da radi na tome da omogući pristup tržištima i da London i dalje privlači talente”, rekao je.

Podsetio je i da je u poslednjih šest meseci dobra vest to da su Gugl, Epl, Fejsbuk i Snepčet najavili ulaganja u Londonu i širenje svojih filijala. Ali da je loša vest najava nekih banka i investicionih kompanija da razmatraju budućnost negde dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: