Markione: Porede Fijat i VW...pa oni su naduvani

Oni koji optužuju Fijat da je varao na testovima emisije izduvnih gasova kao Folksvagen verovatno su se naduvali, rekao je šef FCA Serđo Markione.

Svet

Izvor: B92

Subota, 14.01.2017.

09:38

Markione: Porede Fijat i VW...pa oni su naduvani
(Foto: Getty images)

On je prozivke da je Fijat kao i nemački VW, varao sa softverom za kontrolu gasova, označio kao potpune besmislice.

"Folksvagen je instalirao uređaj koji razlikuje situaciju kada je automobil na testiranju, i kada je na putu. Naš softver je isti u svim uslovima ", rekao je Markione.

"Taj ko nas je uporedio sa nemačkom kompanijom, pušio je nešto što nije legalno“, kaže.

Podsetimo, nemačka traži od EU da ispita i Italiju o softveru kojim se reguliše emisija izduvnih gasova u dizel vozilima Fijat krajslera.

Portparolka Ministarstva saobraćaja Svenja Fridrih rekla je da Nemačka veruje da je taj softver ilegalna "sprava za lažiranje".

Deonica FCA su se sinoć malo oporavile teških gubitaka na berzama u Milanu i Nujorku posle ovih vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: