Budućnost je stigla, kupovina više nije ista VIDEO

Lanac marketa Coop Italia otvorio je, kako su najavili, supermarket budućnosti.

Svet

Izvor: B92

Subota, 10.12.2016.

13:22

Budućnost je stigla, kupovina više nije ista VIDEO
(Foto: Thinkstock.com)

Postavljena na temeljima tehnoloških inovacija i interaktivnosti, radnja je smeštena u Milanu (Bicocca) i predstavlja zajednički projekat grupa Coop Lombardia i Consorzio Nord Ovest.

Supermarket se prostire na 900 kvadratnih metara, a asortiman koji broji 6.000 artikala uključuje i ponudu za poneti.

Radnja nudi i uslugu Coop Drive, u okviru koje potrošači mogu da poruče namirnice onlajn, a zatim ih 2 sata kasnije pokupe u samoj radnji.

Vrednost investicije je 4,5 miliona evra.

Supermarket je opremljen računarima sa ekranima osetljivim na dodir koji imaju sve informacije o proizvodima koje prodaju.

Potrošači tako mogu da vide odakle hrana dolazi, nutritivne vrednosti proizvoda ili potencijalne rizike od alergija.

“Ovo je prvi supermarket u svetu koji koristi ovu specijalnu tehnologiju," rekao je portparol Coop Milana, Andrea Pertegato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: