Reno se dodvorio Iranu, otvara megafabriku

Francuski proizvođač automobila Reno postigao je dogovor sa Vladom Irana za otvaranje fabrike u kojoj će se proizvoditi najmanje 150.000 vozila godišnje.

Svet

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

13:10

Reno se dodvorio Iranu, otvara megafabriku
(Foto: Thinkstock.com)

Evropske kompanije ulažu napore da dobiju deo iranskog tržišta pošto su ukinute međunarodne sankcije, dodaje agencija AP.

Fabrika će od 2018. godine proizvoditi modele "daster" i "simbol".

Reno će biti većinski akcionar i po prvi put će imati svoju distributivnu mrežu u Iranu, navodi se u saopštenju kompanije.

Direktor Reno-Nisana Karlos Gosn je rekao da bi tražnja u Iranu moga da dostigne dva miliona automobila 2020. godine, dodavši da to tržište "ima neosporan potencijal".

Neki modeli automobila Renoa se u Iranu proizvode još od 1976. godine, ali uz mnoga lokalna ograničenja, mahom samo sklapanjem od uvoznih delova i ugrađivanjem domaćih motora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: