Možeš biti i Zakerberg, ali ne možeš da kupiš kuću

Šef Fejsbuka Mark Zakerberg možda jeste jedan od 10 najbogatijih ljudi na svetu, ali njegove milijarde ne mogu da pobede propise.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.09.2016.

14:07

Možeš biti i Zakerberg, ali ne možeš da kupiš kuću
(Foto: Getty images)

Vlasti gradića Palo Alto odbili su njegov plan za proširenje njegovog carstva. Navodno, Zakerberg je planirao da uzurpira još jednu kuću u blizini svoje.

Zakerberg je 2011. kupio 5.000 kvadrata za 7 miliona dolara i od toga napravio dom. Dve godine kasnije, kupio je i četiri okolne kuće kako bi zaštitio svoju privatnost. Prema planu, ništa u blizini ne sme da ima uvid u njegovu “glavnu kuću”.

Umesto da ih preproda, Zakerberg planira sve okolne kuće da drži kao kompleks, gde prijatelji i porodica na primer, mogu da osednu. Ali, to nije ono što brine revizore Palo Alta.

Spajanje bi značilo još manje kuća na ionako siromašnom tržištu nekretnina, a cene idu u nebo upravo zbog glasa na kojem je grad.

Optužuju ga da ruši urbanističke planove grada i pravila stanovanja.

“Razumemo Zakerberga, ali smo dužni da reagujemo”, rekao je šef Kancelarije za urbanizam tog grada i dodao da očekuje sastanak sa šefom Fejsbuka.

Zakerberg je i ranije kritikovan zbog planova za svoje nekretnine. Ranije ove godine naljutio je komšije jer je objavio kako želi da napravi zid o 6 metara na svom imanju na Havajima.

Inače, ranije je Zakerberg iznajmljivao skromno imanje u blizini sedišta Fejsbukaa, ali se kasnije preselio u ovu vrednu rezidenciju u Palo Altu u Kaliforniji.
Tada je za 30 miliona kupio još četiri kuće gorepomenute kuće u blizini njegove, kako bi izbegao neprijatne komšije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: