Milijarder otkrio tajnu: Ja to volim ovako

Milijarder Ričard Brenson otkrio je još jedan interesantan savet koji bi mogao da pomogne drugima da krenu njegovim stopama.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

15:23

Milijarder otkrio tajnu: Ja to volim ovako
Foto: Thinkstock

Tokom više od 50 godina u biznisu, naučio sam da je dobro da se bude pod određenim pritiskom, ukoliko želiš da se zaista fokusiraš na problem, smatra osnivač i vlasnik kompanije Virdžin.

“Pritisak može da pomogne tvom umu da bude efikasan u uslovima nužde, može da ti pomogne da se isključiš iz buke i da doneseš odluke brzo po veoma važnim pitanjima”, navodi on.

Iskusio sam to u mnogim situacijama, bez obzira na to da li sam odlučivao šta da radim kada se moj balon zamalo srušio u okean ili onda kada mi je biznis bio na pragu bankrotstva. Morao sam da se osetim komforno u teskobnim uslovima i naučim da se nosim sa pritiskom, priča Brenson.

“Ako želim da uvidim širu sliku iIi razmišljam o tome šta uraditi sledeće, želim da se osetim zaista udobno. Izujem cipele, obučem šorts, ležim u ležaljci. Moja kćer Holi nedavno me je zatekla da radim u odelu lemura. Neverovatna je inspiracija koja nadolazi kada se osećate udobno”, kaže milijarder.

Kako kaže, nikada nije radio u kancelariji. “Više volim da nađem udobnu dnevnu sobu, nego da budem pogrbljen na stolu. Smislio sam neke od najboljih stvari u neformalnom radnom okruženju, bilo da je reč o peščanom delu plaže, kadi ili sedištu aviona.”

“Posebno volim da podignem noge. Čak sam postao poznat po tome da izujem cipele dok me intervjuišu na sceni ili dok govorim na panelu. Ponekad, uradim i jedno i drugo. Možda sam usredsređeniji kada sam pod pritiskom, ali sam definitivno mnogo više inspirisan kada mi je udobno. Pretpostavljam da se zbog toga najbolje ideje rađaju ljudima kada su u krevetu”, kaže Brenson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: