Nemci u panici: Sav teret Bregzita pada na njih?

Nemački regionalni zvaničnik rekao je da bi Evropska unija trebalo da smanji svoju potrošnju, da ne bi Nemci "krpili" rupu od Bregzita.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2016.

12:18

Nemci u panici: Sav teret Bregzita pada na njih?
Foto: Thinkstock

Ovaj zvaničnik je rekao da EU mora smanjiti potrošnju, a ne da rupu u budžetu nadoknađuje tako što će nametnuti njegovoj zemlji da plaća više.

Nemačka i Velika Britanija su među zemljama članicama EU koje uplaćuju više u budžet Unije nego što dobijaju.

Izlazak Velike Britanije iz EU, posle odluke donete na referendumu prošle nedelje, postaviće pitanja o tome kako nadoknaditi manjak koji će nastati kada ona više ne bude uplaćivala u budžet.

Ministar finansija nemačke savezne države Bavrske Markus Seder rekao je za današnji Velt (Die Welt) "Mi Nemci moramo da pazimo da posle Bregzita britanska plaćanja nisu jednostavno prebačena na Nemačku i na druge zemlje koje više ulažu u budžet (EU) nego što dobijaju", kao je on.

Na pitanje kako misli da bi EU trebalo da nadoknadi taj novac on je rekao "Vrlo jednostavno, štednjom". Sederva Hrišćansko-socijalna unija Bavarske najmanja je partija u nemačkoj vladajućoj koaliciji i često je zauzimala tvrd stav prema EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: