Od para za grickalice napravili bi bogatstvo

Svako na ovom svetu, bez obzira čime se bavi, u jednom momentu pomisli – šta bi bilo kada bih postao milioner?

Svet

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

11:31

Od para za grickalice napravili bi bogatstvo
Foto: Thinkstock

Teoretski, ako se obavežete da uštedite malo novca svake godine, put do miliona i nije nedostižan, izvodljiv je.

Prema analizi HM Treasuri budžeta, prosečan bruto prihod jedne odrasle osobe je 21.000 funti, što je oko 1.500 funti mesečno.

Ukoliko počnete da štedite u 21. godini, pod pretpostavkom da zarađujete prosečnu platu, dnevno je potrebno da sačuvate 6,6 funtu, ili 200 funti mesečno – postaćete milioner, ali u 83 godini života.

U redu, to zvuči lose, logično je pitanje šta će vam million funti u tim godinama.

Međutim, dobra stvar je što ova računica nije uzela u obzir promocije na poslu, povećanje plate ili objedinjavanje budžeta sa bračnim partnerom.

Svakako, ovo je dobra prilika i motiv da počnete sa štednjom, a s obzirom da se u proseku godišnje potroši oko 2.500 funti na grickalice i ručkove, sačuvati i skloniti sa strane 6,6 funti i ne zvuči tako loše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: